Jämför bolån och bolåneräntor

Det är spännande att köpa sig en egen bostad, att gå runt på visningar och välja sitt nya hem. De allra flesta människor har dock en begränsad budget och måste därför ansöka om ett bolån. Vanligtvis är det bäst att ha allt ordnat med finansieringen redan innan man börjar se sig omkring, för att det ska gå både snabbt och smidigt.

Många ser till att ha ett lånelöfte från en bank redan innan de lägger in ett första bud på bostaden. För att få ett lånelöfte, eller ett bostadslån överhuvudtaget, så finns det en del processer som bankerna och kreditbolagen går igenom. Bland annat så gör de en kreditkontroll, för att försäkra sig om att man inte har några betalningsanmärkningar. De vill vara övertygade om att man har tillräckligt med inkomst och ordning på sin ekonomi för att kunna betala tillbaka pengarna.

För att göra det lättare att hitta ett bra bolån med lagom hög ränta kan man vända sig till en låneförmedlare. På dessa sajter kan man på ett mycket enkelt och smidigt sätt jämföra bolån från en stor mängd banker. Man skriver helt enkelt in alla sina uppgifter och klickar sedan iväg ansökan. Denna går då inte till bara en bank, utan till ett flertal. Dessa har då möjlighet att se på ens situation och komma upp med ett erbjudande.

Låneförmedlare för lägre ränta och bättre villkor

Det finns idag ett stort antal olika låneförmedlare att välja mellan. Consector och Mittbolån hör till ett par av de välkända sajterna. Det kostar ingenting att använda deras tjänster men i gengäld så kan man få svar från upp till tjugo olika banker. MyLoan är en annan populär låneförmedlare, och sedan finns det även Compricer. Genom att gå genom någon av dessa förmedlare så kommer man i kontakt med ett stort antal banker som alla kan ge förslag på ett lån. De värderar situationen och kommer upp med den ränta och förutsättningar som de tycker är bra. Detta ger en större chans att få ett riktigt bra bolån, utan att behöva gå runt själv och vänta på svar från var och en.

En annan stor fördel med att ansöka om ett bolån via en låneförmedlare är att det bara görs en kreditupplysning. Denna ligger sedan som grund för ansökningarna till alla de olika bankerna. Har man för många förfrågningar om kreditupplysning så kan detta leda till svårigheter med att få lån i framtiden, vilket är en viktig orsak till att begränsa dessa tillfällen. I stället gör man en ansökan, en kreditkontroll och så har man ett tiotal banker som förhoppningsvis alla vill erbjuda ett lån. Detta är mycket praktiskt när man vill jämföra bolån och kan samtidigt göra det betydligt lättare att fatta det stora beslutet om vilken bostad man ska köpa.