Renoveringslån

Intresserad av ett renoveringslån? Troligtvis har du redan hört ordet renoveringslån tidigare. Det är idag många som är intresserade av att renovera i hemmet och det är vanligt att man lånar till renoveringen i stället för att använda besparingar. Att renovera kan ofta vara en bra investering. Genom en smart och välplanerad renovering av exempelvis ett kök eller badrum kan man öka värdet på sitt boende samtidigt som hemmet blir mer trivsamt.

Hitta bästa räntan när du ska låna till renovering

Lendo
Lånebelopp: 10 000 - 500 000 kr
Ränta: 3,25 - 17,55%
Lånetid: 1 - 15 år
Uppläggningsavgift: 0 - 995 kr
Consector
Lånebelopp: 10 000 - 500 000 kr
Ränta: 2,95% - 18,95%
Lånetid: 1 - 15 år
Uppläggningsavgift: 0 - 595 kr

Renoveringslån till små renoveringar

Att sätta igång med en liten eller enkel renovering behöver inte alls kosta mycket, men kan göra stor skillnad. För den som har planer på att måla om alla väggar i hemmet och kanske byta ut golven i något rum kan 50 000 kr vara ett bra lånebelopp. Den som ska låna detta belopp eller något annat belopp som är mindre än 100 000 kr, ansöker ofta om ett privatlån. Anledningen är att det kan vara svårt och krångligt att utöka ett befintligt bolån med mindre än 100 000 kr.

Sedan så är det så klart också otroligt många som uppskattar det faktum att ett privatlån är ett lån som är relativt enkelt att ansöka om och också få beviljat (förutsatt att den som ansöker har en ordnad ekonomi). Annat positivt med att finansiera en renovering med ett privatlån är att man ofta får svar redan samma dag som man ansökt och att det inte brukar ta mer än 1-3 dagar att få lånet utbetalt.

Renoveringslån till stora renoveringar

Den som ska låna till en renovering av kök eller badrum behöver ofta låna ett större belopp. Det snabbaste och nästan alltid enklaste sättet att låna till en renovering är genom ett privatlån, men ska man låna ett större belopp, 100 000 kr eller mer, är man troligtvis mycket intresserad av att veta det billigaste sättet att låna till en renovering och detta är ofta genom att utöka bolånet.

Anledningen till att räntan på bolån är låg är för att du lånar med din bostad som säkerhet. Ett lån där banken har en lägenhet eller ett hus som säkerhet är i bankens ögon ett lån med låg risk och banken har därför möjlighet att erbjuda den som lånar med en bostad som säkerhet, ett lån med låg ränta. Detta kan jämföras med om du tar ett privatlån så lånar du utan säkerhet, det vill säga banken får ingenting av värde som säkerhet för lånet.

Det är bra att känna till att ett utökad bolån kan innebära en del extra avgifter i form av pantbrev eller pantsättning. Ett utökad bolån kan också innebära att du behöver amortera mer än tidigare, särskilt då det på senare år tillkommit olika amorteringskrav. Allt detta är anledningar till varför ett privatlån fortfarande kan vara ett bra alternativ att kika närmare på trots att räntan är lite högre än på ett bolån.

Ta hjälp av låneförmedlare när du ska låna till renovering

Anledningar till att använda låneförmedlare när du ska låna till renovering

Att renovera kan kosta en hel del, men det kan också vara en bra investering. Många finansierar idag renoveringen med ett privatlån och då är det nästan alltid en riktigt bra idé att ta hjälp av en låneförmedlare för att hitta den bästa räntan och villkoren. Här nedan listar vi de största fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare när det är dags att låna till en renovering.

En låneförmedlare maximerar dina chanser till ett renoveringslån med låg ränta

Ingen vill att en renovering ska bli onödigt dyr. Om du vill få möjlighet att hitta ett renoveringslån med låg ränta är det viktigt att du jämför räntor hos flera banker. Den som tar hjälp av en låneförmedlare kan i lugn och ro jämföra låneförslag (läs: räntor) från upp till 20-25 olika långivare. Med tanke på att så många banker ger sina låneerbjudanden samtidigt, förstår även bankerna att de måste ge dig ett riktigt bra erbjudande med en låg ränta om de ska ha en möjlighet att vinna just dig som kund.

En låneförmedlare kan hjälpa dig samla dina lån

Det går idag snabbt och smidigt att låna till det mesta, vilket är fantastiskt men det kan också innebära att många människor sitter med flera dyra smålan och krediter. Någonting en låneförmedlare gärna hjälper dig med är att samla dina lån. Om du idag har en stor mängd smålån utspridda hos olika långivare och väljer att ta ett stort lån för att lösa in samtliga av dessa (eller åtminstone lånen med högst ränta) är chanserna goda att du kommer få ner din månadskostnad för lånen. Detta eftersom stora lånebelopp ofta har en klart lägre effektiv ränta än smålån och krediter. Att inte ha så många lån utspridda hos olika långivare kan också betyda att du får bättre kredivärdighet i bankens ögon, vilket i förlängningen kan leda till att du får bättre ränta på ditt bolån.

Helt kostnadsfritt att använda låneförmedlare

Många tänker att det kostar extra att använda sig av en låneförmedlare, det är ju en riktigt bra tjänst, men tjänsten är faktiskt helt kostnadsfri för dig att använda. Affärsmodellen bygger i stället på att låneförmedlarna får sin ersättning av bankerna. När du använder dig av en låneförmedlare binder du inte heller upp dig på något. Känner du att du inte fått ett tillräckligt bra bud presenterat för dig skippar du bara att gå vidare till nästa steg.